Соціальна реабілітація учасників бойових дій: досвід територіальних громад України - Пархуць, Олександр Володимирович; Parkhuts, Oleksandr Volodymyrovych (Національний університет "Львівська політехніка", 2024)
Бакалаврська робота присвячена вивченню процесів соціальної реабілітації учасників бойових дій в умовах територіальних громад України. Актуальність зумовлена потребою в комплексній підтримці учасників бойових дій, зокрема після повномасштабного вторгнення росії в Україну у 2022 році. Завдання роботи полягали у з’ясуванні теоретичних основ соціальної реабілітації, аналізі існуючих підходів до її реалізації та у проведенні емпіричного дослідження. З акцентом на міжвідомчій співпраці, участі громади та актуальним потребам учасників бойових дій. Об’єкт дослідження: Соціальна реабілітація учасників бойових дій в умовах сучасної України. Предмет дослідження: Досвід територіальних громад України щодо реалізації заходів соціальної реабілітації учасників бойових дій. Мета дослідження: Проаналізувати теоретичні засади, нормативне регулювання та практичний досвід соціальної реабілітації учасників бойових дій в Україні, з особливою увагою на реалізації цих процесів на рівні територіальних громад.соціальна робота, територіальна громада, місцева політика.

This bachelor’s thesis examines the processes of social rehabilitation of combatants within the territorial communities of Ukraine. The topic is highly relevant due to the urgent need for comprehensive support for combatants, especially after Russia’s full-scale invasion of Ukraine in 2022. The study aims to explore the theoretical basis of social rehabilitation, assess existing implementation approaches, and carry out empirical research. Special attention is given to interagency cooperation, community engagement, and the real needs of combatants Study object: Social rehabilitation of combatants in modern Ukraine Scope of research: The experience of Ukrainian territorial communities in implementing social rehabilitation measures for combatants. Goal of research: To analyze the theoretical foundations, regulatory framework, and practical experience of social rehabilitation of combatants in Ukraine, with a particular focus on the implementation of these processes at the level of territorial communities.
Social Rehabilitation of Combatants: Experience of Territorial Communities of Ukraine
Keywords: 6.231.00.00; учасники бойових дій; соціальна реабілітація; combatants; social rehabilitation; social work; territorial community; local policy