Формування зображень у системах промислового розпізнавання - Олещук, О. В.; Попель, О. Є.; Копитчук, М. Б. (Видавництво Львівської політехніки, 2010)
Розглянуто процес вимірювання зображень. Проаналізовано особливості зображень, отриманих за фіксованого та змінного, тривалого та нетривалого часу експозиції. Визначено, який режим відеозйомки є найпридатнішим для конкретних задач. Наведено математичні залежності, що відповідають зображенню спостережуваного об'єкта, характерного для систем промислового розпізнавання. Process of image measurement is considered. Features of images, which are received with fixed and variable, long-term and short-term exposure time, is analyzed. The most suitable modes are defined for particular tasks. Mathematical dependencies are given, which correspond to observed object that is typical for industrial system of recognition.
Keywords: обробка зображень; розпізнавання символів; машинний зір; image processing; character recognition; computer vision