Economic state and prospects of international cooperation of Great Britain after Brexit - Огінок, С. В.; Стахова, Н. В.; Сухович, Я. Д.; Ohinok, S.; Stakhova, N.; Sukhovych, Ya. (Видавництво Львівської політехніки, 2023)
Початок міграційної кризи в Європі з масовим припливом біженців з Близького Сходу й Африки досяг ескалації через російсько-українську війну. Зміни в політиці міграції потребують реформування для адаптації до нових реалій. Результати дослідження вказують на те, що Велика Британія після виходу з ЄС стикається з важливими економічними викликами. З одного боку, країна має можливість укладати нові торговельні угоди з різними партнерами та розвивати гнучке регуляторне середовище. Це може забезпечити певну економічну незалежність та розширити можливості для зростання. З іншого боку, втрата пільг, пов’язаних із членством у ЄС, може призвести до адаптаційних труднощів. Узагальнюючи, результати дослідження підкреслюють потребу уважного аналізу та ретельного планування економічних стратегій для досягнення ефективної економічної незалежності та сприяння стійкому розвитку Великої Британії після Brexit.
Економічний стан та перспективи міжнародного співробітництва великої Британії після Brexit
Keywords: міжнародна міграція; європейська криза біженців; економічний ландшафт після Brexit; міграційна політика; глобальні й регіональні виклики; неспровокована російсько-українська війна; international migration; European refugee crisis; economic landscape after Brexit; migration policy; global and regional challenges; the Russian-Ukrainian War is uncontrollable; F22; F15; F42; 339.9; 325; 327