Аналіз вмісту важких металів у примагістральних землях Німеччини та порівняння з отриманими результатами в Україні - Ванчура, Р. (Видавництво Львівської політехніки, 2012)
Для визначення вмісту важких металів в ґрунтах та визначення раціональності їхнього використання проведено два експерименти – перший на території України, а другий на території Німеччини. Відібрано зразки ґрунту та проведено аналіз на важкі метали, який встановив, що вміст їх на території Німеччини дещо менший, хоча автомобільне навантаження на дорогу більше. Для определения содержания тяжелых металлов в почве и определения рациональности их использования проведены два эксперимента – первый на территории Украины, а второй на территории Германии. Отобраны образцы почвы и проведен анализ на тяжелые металлы, который установил, что их содержание на территории Германии несколько меньше, хотя автомобильная нагрузка на дорогу больше. For the determination of heavy metals in soils and determination the rationality of their use conducted two experiments. The first were in Ukraine and second in Germany. Were selected soil samples and analyzed for heavy metals, which found that the content in Germany is somewhat lower, although the car on the road load is higher.
Анализ содержания тяжелых металлов на примагистральных землях Германии и сравнение с полученными результатами в Украине
Analysis of the harmful effects of heavy metals on roadside lands in Germany and their comparison with results obtained in Ukraine
Keywords: охоронна зона; важкі метали; автомобільні дороги; забруднення території