Програмна апроксимація термометричних характеристик діодного сенсора температури в OS Android - Коман, Б. П. (My University, 2016)
Запропонована методика градуювання діодних сенсорів температури, яка ґрунтується на комбінації двох узагальнених методів: сплайн-інтерполяції та апроксимації з використанням ортогональних поліномів Чебишова. Розроблена програма її реалізації в ОС Android. Встановлено вимоги до градуювання з отриманням в кінцевому результаті термометричної кривої з максимально можливою точністю. Це дає змогу автоматизувати процес отримання інтерполяційної таблиці та оптимізувати процедуру градуювання. Запропонована методика апробована для апроксимації характеристики термодіодного сенсора типу DT-471 фірми Lake Shore. The method of calibrating diode temperature sensors, based on a combination of two generalized methods: spline interpolation and approximation using orthogonal Chebyshev polynomials. The program of implementation of the OS Android. The established requirements for calibration carried out to obtain the final result thermometric curve as accurately as possible. It automates the process of obtaining the interpolation table and optimize calibration procedure. The method for approximating the characteristics tested termodiod sensor type DT-471 company Lake Shore.
Keywords: апроксимація; термометричні характеристики; інтерполяція; поліноми Чебишова; сенсор; сплайн; аpproximation; thermometric characteristics; interpolation; polynomials Chebyshev; sensor; splines