Управлінський облік як складова концепції ефективного управління підприємством - Попко, О. В.; Малех, П. І. (Видавництво Державного університету “Львівська політехніка”, 2000)
Розглядається поняття контроллінгу як сучасної концепції управління діяльністю підприємством, що координує та інтегрує зусилля різних служб і підрозділів з метою підвищення ефективності його діяльності.