Політична діяльність члена Республіканської партії США Вікторії Спартц в контексті українсько-американських стратегічних комунікацій (2017–2024) - Андреєва, Поліна Євгенівна; Zamlynska, Polina Yevhenivna (Національний університет "Львівська політехніка", 2023)
В роботі проаналізовано політичну діяльність Вікторії Спартц в контексті українсько-американських стратегічних комунікацій. Досліджено основи уявлень, трактувань еміграції та стратегічних комунікацій, зокрема, проаналізовано значення терміну «еміграції», «стратегічні комунікації», описано хронологічні етапи та причини еміграційних процесів в Україні, визначено функції та форми стратегічних комунікацій, описано розвиток стратегічних комунікацій в Україні. Розглянуто особливості кар’єри та політичний світогляд Вікторії Спартц та їх перспективи в майбутньому. Описано законотворчу діяльність та критику відносно неї з боку електорату та колег. Проаналізовано вплив діяльності Вікторії Спартц на українсько-американські відносини. Зокрема, підтримку розвитку українсько-американських відносин в сфері оборони, посилення санкційного впливу на Російську Федерацію, засудження дій українського військово-політичного керівництва відносно готовності до збройного протистояння, еміграційні процеси тощо. Вплив Вікторії Спартц на українсько-американські відносини полягає в намаганні втрутитися у внутрішні справи України, що викликає негативну реакцію з боку українських політиків та громадськості. Це може призвести до напруженості між двома країнами, а її критика щодо дій українського уряду може бути використана проросійськими силами в Україні для підриву довіри до США, або навпаки. Аналізуючи критику конгресвумен, можна стверджувати, що головне її занепокоєння – моніторинг американської військової допомоги в зв’язку з масштабною корупційною складовою в Україні.

The thesis analyses the political activity of Victoria Spartz in the context of Ukrainian-American strategic communications. The paper examines the foundations of ideas, interpretations of emigration and strategic communications, in particular, analyses the meaning of the terms “emigration” and “strategic communications”, describes the chronological stages and reasons for emigration processes in Ukraine, defines the functions and forms of strategic communications, and describes the development of strategic communications in Ukraine. The features of Victoria Spartz’s career and political outlook and their prospects in the future are considered. The lawmaking activities and criticism of her by the electorate and colleagues are described. The impact of Victoria Spartz’s activities on Ukrainian-American relations is analysed. In particular, support for the development of Ukrainian-American relations in the field of defence, strengthening of sanctions against the Russian Federation, condemnation of the actions of the Ukrainian military and political leadership regarding readiness for armed confrontation, emigration processes, etc. Victoria Spartz’s influence on Ukrainian-American relations is her attempt to interfere in Ukraine’s internal affairs, which causes a negative reaction from Ukrainian politicians and the public. This could lead to tensions between the two countries, and her criticism of the Ukrainian government's actions could be used by pro-Russian forces in Ukraine to undermine trust in the United States, or vice versa. Analysing the congresswoman's criticism, it can be argued that her main concern is the monitoring of US military assistance in connection with the large-scale corruption component in Ukraine.
Political activity of the member of the Republican Party of the USA Victoria Spartz in the context of Ukrainian-American strategic communications (2017–2024)
Keywords: 6.291.00.02; Вікторія Спартц; українсько-американські відносини; Україна; США; стратегічні комунікації; Республіканська партія; еміграція; війна; Victoria Spartz; Ukrainian-American relations; Ukraine; USA; strategic communications; Republican Party; emigration; war