Роль «Варіантів» та «Компонентів» в процесі проектування інтерфейсу користувача - Бєлишева, Марія-Софія Юріївна; Bielysheva, Mariia-Sofiia Yuriivna (Національний університет "Львівська політехніка", 2024)
У бакалаврській кваліфікаційній роботі розглянуто теоретичні основи використання змінних (анг. Variables) та компонентів (анг. Components) при створенні дизайн-систем, а також продемонстровано їх практичне застосування. У першій частині роботи детально вивчено, як змінні та компоненти сприяють створенню ефективних і зручних інтерфейсів. Особливу увагу приділено інструментам для розробки дизайн-систем, зокрема програмі Figma та її можливостям у роботі з змінними (анг. Variables) та компонентами (анг. Components). Також проведено порівняння цих інструментів з іншими популярними програмами, такими як Sketch і Adobe XD. Другий розділ роботи присвячений розробці структури і алгоритмів інтерфейсу користувача. Тут визначено основні етапи створення інтерфейсу для додатку, а також проведено аналіз вимог і цілей проекту. У практичній частині було розроблено додаток, в якому за допомогою дизайн-системи реалізовано інтерфейс, що забезпечує зручність у використанні. Експериментальна частина роботи включає тестування зручності додатку, аналіз результатів тестів і впровадження рекомендацій для покращення досвіду користувачів. Також у роботі розраховано економічні витрати на розробку додатку, включаючи витрати на роботу команди та необхідні ресурси

The bachelor's thesis discusses the theoretical foundations of using variables and components in the creation of design systems and demonstrates their practical application. In the first part of the paper, the authors study in detail how variables and components contribute to the creation of efficient and user-friendly interfaces. Particular attention is paid to tools for developing design systems, in particular, the Figma program and its capabilities in working with variables and components. A comparison of these tools with other popular programs, such as Sketch and Adobe XD, is also made. The second section of the paper is devoted to the development of the structure and algorithms of the user interface. It defines the main stages of creating an interface for an application, as well as analyzes the requirements and goals of the project. In the practical part, an application was developed in which a user-friendly interface was implemented using a design system. The experimental part of the work includes testing the usability of the application, analyzing the test results, and implementing recommendations to improve the user experience. The paper also calculates the economic costs of developing the application, including the costs of team work and the necessary resources.
The role of “Variables” and “Components” in the user interface design process
Keywords: 6.186.00.00