Основні способи словотворення в термінології нафтогазової промисловості - Дорошенко, С. (Видавництво Національного університету “Львівська політехніка”, 2003)
У статті здійснено аналіз основних способів творення термінів нафтогазової промисловості. Розглянуто морфологічний, синтаксичний та лексико- семантичний способи творення термінів, описано найпоширеніші словотвірні моделі, виявлено основні тенденції в словотворі досліджуваної термінології.

The author of this article analyzed the main methods of oil and gas industry terms creation. She has revealed morphological, syntactical and lexical-semantic ways of terms formation, she has also described the most common word-building models and has singled out the main tendencies in word-building processes of the research terminology.
Keywords: 811.161.2'373.46