Геодезичні прилади - Боровий, В. О.; Літнарович, Р. М. (Чернігівський державний інститут економіки і управління, 2005)
Приведені основні положення геметричної і фізичної оптики, необхідні для вивчення сучасних геодезичних приладів. Розглянуті теорія і будова окремих частин геодезичних приладів і методи їх досліджень. Відображені принципові схеми, будова, дослідження, перевірки і юстування основних типів геодезичних приладів.
Keywords: Геодезичні прилади; теорія; устрій; елементи конструювання; виготовлення; юстування