Вплив аніонів та середовища на реакцію азосполучення 9,10-антрахінон- діазоній катіону - Галярник, Д. М.; Сабадах, О. П.; Лучкевич, Є. Р.; Тарас, Т. М.; Болібрух, Л. Д.; Губицька, І. І. (Видавництво Львівської політехніки, 2013)
Проаналізовано вплив аніонів та середовища на реакцію N-азосполучення 9,10-антрахінон-діазоній катіона з ароматичними і аліфатичними амінами. Структуру одержаних сполук підтверджено даними ЯМР Н1-спектроскопії. The influence of anions and the media on the reaction of N-Azo Coupling of the 9,10-anthraquinone-diazonium cation with aromatic and aliphatic amines was analyzed. The structure of received compounds is confirmed by 1H NMR spectroscopic data.
Keywords: аміноaнтрахінон; тріазен; діазотування; aminoanthraguinone; triazen; diazotization