Система керування процесом безперервної доставки програмного забезпечення - Берко, Андрій; Коблик, Іван (Національний університет «Львівська політехніка», 2024)
Сьогодні напрям DevOps є надзвичайно важливою складовою у виконанні ІТ-проектів різного масштабу. Це обумовлює потребу у виробленні новітніх прогресивних підходів, методів та технологій для забезпечення ефективної діяльності DevOps фахівців. Одним з таких популярних вирішень є неперервна інтеграція (Continuous Integration) і неперервна доставка (Continuous Delivery) програмного забезпечення. Такий підхід (CI/CD) дає змогу значно прискорити процеси розроблення, тестування та впровадження програмного забезпечення, підвищити якість результатів розроблення та забезпечити контрольованість та керованість цих процесів. Ключовим чинником у процесах CI/CD є використання засобів автоматизації роботи DevOps фахівців. У роботі описано систему керування процесом безперервної доставки програмного забезпечення розроблену на підставі сучасного досвіду застосування провідних компаній. Today, the direction of DevOps is an essential component in the execution of IT projects of various scales. This determines the need to develop the latest progressive approaches, methods, and technologies to ensure the effective activity of DevOps specialists. One of such popular solutions is continuous integration (CI) and continuous delivery (CD) of software. This approach (CI/CD) makes it possible to significantly speed up the processes of software development, testing, and implementation, improve the quality of development results, and ensure the controllability and manageability of these processes. A key factor in CI/CD processes is the use of tools to automate the work of DevOps specialists. The work describes a system for managing the continuous delivery of software, developed based on the modern application experience of leading companies.
Information system for managing the process of continuous software delivery
Keywords: DevOps; CI/CD; ChatOps; безперервна інтеграція; безперервна доставка, DevOps; CI/CD; ChatOps; Continuous Integration; Continuous Delivery.; 004.42