Моделювання та оптимізація динаміки різання черв’ячними фрезами з розподіленим вихідним контуром - Грицай, І. (Видавництво Державного університету «Львівська політехніка», 2000)
Запропоновано нові конструкції черв’ячних фрез для двоперехідного попереднього нарізання циліндричних зубчастих коліс. Наведені результати моделювання параметрів зрізів та крутного моменту на вісі фрези, теоретично досліджено особливості динаміки процесу під час використання фрез зі стандартним та модифікованим профілем. Показано можливість покращання динаміки зубонарізання, підвищення продуктивності, точності обробки та стійкості інструменту під час використання фрез нових конструкцій. New constructions of screw type hobs for two ways cutting of cylindrical cogwheels before their final processing; the results of the modelling of the parameters of the cutting and torque being applied to a hob by the usual screw-type hob and by the screw-type hob of the modified profile. The possibility of decreasing the parameters and the force of cutting, of leveling of forced vibrations and dynamic loads, the improving of the quality of cog-wheel production.