Адаптивна фільтрація параметрів руху об'єкта у горизонтальній площині - Раєвський, М. В. (Видавництво Львівської політехніки, 2010)
Реалізована процедура використання алгоритму класичного фільтра Калмана для оцінки параметрів руху об’єкта, що маневрує. Застосування фільтра Калмана мотивовано необхідністю мінімізувати дисперсію оцінки вектора випадкового процесу. Результати оцінки параметрів руху обробляють згладжуючим алгоритмом Рауч–Тюнга–Штрібеля також з метою мінімізації дисперсії. Алгоритми Калмана та Рауча–Тюнга–Штрібеля можна застосовувати для використання в оцінці параметрів руху автомобіля, повітряного судна, бойового снаряду. The procedure of using of the classical Kalman filter algorithm to estimate the parameters of the maneuvering object motion is implemented. The Kalman filter application is motivated by the necessity the variance of the vector random process estimation to be minimized. The effects of motion parameters estimation are processed by the Rauch-Tung-Striebel smoother to minimize the variance too. The Kalman filter and Rauch-Tung-Striebel smoother can be applied for using to estimate the motion parameters of the vehicle, aircraft or missile is devoted to the solving task of property prediction on the basis of analogical inference.
Keywords: фільтр Калмана; позиція; згладжуючий алгоритм Рауча–Тюнга– Штрібеля; екстраполяція; швидкість; дисперсія; корекція; прискорення; вектор стану; Kalman filter; position; Rauch-Tung-Striebel smoother; extrapolation; velocity; variance; update; acceleration; state vector