Система керування потоками обчислень на основі стандарту WS-BPEL для розв’язання інженерних задач - Петренко, А.; Булах, Б. (Видавництво Львівської політехніки, 2012)
Запропоновано підхід до створення систем керування обчислювальними сценаріями з використанням веб-сервісів та застосування стандартної мови опису їх взаємодії WS-BPEL для організації автоматизованого виконання інженерних та наукових обчислень. Досліджено окремі архітектурні рішення запропонованої BPEL-орієнтованої системи. The approach for computing workflow management systems development using web services and WS-BPEL orchestration description standard for automated execution of engineering and scientific computations is proposed. Particular architecture solutions of the proposed BPEL-oriented system are studied.
Keywords: веб-сервіси; керування потоками робіт; грід-обчислення; web services; workflow management; grid computing