Переміщення і розміри площадки контакту для просторової контактної задачі - Римар, О. М. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2000)
Визначено переміщення вздовж осі z і розміри площадки контакту для задачі Герца на основі точної системи переміщень, яка задовольняє усі умови теорії пружності. Displacement along axis z and contact surface size have been determined for the Hertzian problem. The solving of this problem is based on a displacement system that satisfies all the elastic theory conditions.