Культивування горицвіту весняного (Adonis Vernalis) в умовах in vitro - Герштун, А. О.; Петріна, Р. О. (Видавництво Львівської політехніки, 2016)
Наведено результати введення Adonis vernalis в культуру in vitro. Підібрано оптимальні умови для проростання насіння, одержання калусу та індукції калусоутворення. Підібрано спосіб стерилізації насіння з найкращим відсотком ефективності стерилізації. Використано три варіанти живильних середовищ з різним вмістом фітогормонів ІОК, НОК та кінетику для культивування горицвіту весняного, а також підібрано найкраще за найвищим відсотком життєзданих експлантів. Article shows results of the introduction of Adonis vernalis to the in vitro culture. The optimal conditions are found for seed germination, reception and induction of callusogenesis. Method of sterilization of seeds with the best percentage efficiency of sterilization was chosen. Were used three variants of culture media with different content of phytohormones IAA, NOC and kinetycs for Adonis spring cultivation and the best for the highest percentage viable explants was chosen.
Cultivation of adonis spring (Adonis Vernalis) in conditions in vitro
Keywords: горицвіт весняний; Adonis vernalis; культивування; калусогенез; фітогормони; калус; експлант; Adonis vernalis; callusogenesis; phytogormony; callus; explants