Політичне лідерство як предмет вивчення української політичної думки - Зельман, Оксана (Видавництво Національного університету “Львівська політехніка”, 2006)
Розглянуто базові детермінанти формування політичного лідера на основі праць теоретиків української політичної думки. Наведено історичні, географічні та психологічні особливості середовища, які позитивно корелюються з політичним лідерством. Особлива увага звертається на формування лідера саме в історії української політичної думки. Is considered the main determinants of the political leader on the basis of transactionses of the theorists of the Ukrainian political thought. The historical, geographical and psychologic features are adduced, which one positively correspond with political leadership. The special attention addresses on process of formation of the leader just in a history of the Ukrainian political thought.