Глобалізація у правовому вимірі: формування контурів “глобального права” - Бадида, Андріанна; Лемак, Василь; Badyda, Andrianna; Lemak, Vasyl’; Бадида, Андрианна; Лемак, Василий (Видавництво Львівської політехніки, 2017)
Проаналізовано глобалізацію у правовій площині. Особливу увагу приділено проблемі впливу глобалізації на взаємодію міжнародного, європейського і національ- ного правопорядків. Окремо проаналізовано діалог судових інстанцій різних правопорядків у аспекті аргументації їх рішень. Зроблено висновки щодо формування глобального міжнародного правопорядку, посилення регіональних (наднаціональних) правопорядків, вплив глобалізації на правосуддя.

This article analyzes globalization in the legal plane. Particular attention is paid to the impact of globalization on the interaction of international, European and national law. Separately, an analysis of different dialogue courts of law and order in terms of reasoning their decisions. The conclusions about the formation of a global international rule of law, strengthening regional (supranational) law, the impact of globalization on justice.

Проанализировано глобализацию в правовой плоскости. Особое внимание уделено проблеме влияния глобализации на взаимодействие международного, европейского и национального правопорядков. Отдельно осуществлен анализ диалога судебных инстанций различных правопорядков в аспекте аргументации их решений. Сделаны вuводы по формированию глобального международного пра- вопорядка, усилению региональных (наднациональных) правопорядков, влиянию глобализации на правосудие.
Globalization in the legal plane: forming contour “global law”
Глобализация в правовом измерении: формирование контуров “глобального права”
Keywords: глобалізація; глобальне право; правосуддя; права людини; globalization; global law; justice; human rights; глобализация; глобальное право; правосудие; права человека; 378.4; 34(066)