Вплив лазерного легування ніобієм та азотом на структуру та зміну властивостей корозійнотривких сталей - Дурягіна, З.А.; Лазько, Г.В.; Василів, Х.Б. (Національний університет “Львівська політехніка”, 2009)
Досліджено вплив лазерного легування ніобієм та азотом з обмазки на основі рідкого скла на особливості структуроутворення поверхневих шарів сталей 12Х18Н10Т та 20Х13 (ЭП 823). Показано, що лазерне легування дало змогу формувати поверхневі шари з підвищеними значеннями мікротвердості та зносотривкості.
Keywords: сталь; лазерне легування; поверхневий шар; зносотривкість