Моделювання тактичних інноваційних інструментів економічного розвитку підприємств в умовах євроінтеграції - Шпак, Н. О.; Ковток, Г. І.; Shpak, N.; Kovtok, H. (Видавництво Львівської політехніки, 2023)
Здійснено концептуальну постановку задачі із моделювання тактичних інноваційних інструментів економічного розвитку підприємств в умовах євроінтеграції. Для досягнення цієї мети визначено функцію, яка забезпечує формування інноваційних інструментів на альтернативних засадах за визначеними критеріями відповідності; сформовано комплекс завдань моделювання. Як інструментарій моделювання, у статті рекомендовано метод аналізу патернів, що передбачає формування однорідних груп об’єктів у результаті кластерного аналізу. Практична апробація методу дала змогу визначити три пріоритетні групи тактичних інноваційних інструментів економічного розвитку ТзОВ “ШК “Світанок+”.
Modeling of tactical innovative tools of economic development of enterprises in the conditions of european integration
Keywords: тактичні інструменти; інноваційний розвиток; євроінтеграція; моделювання; аналіз патернів; tactical tools; innovative development; European integration; modeling; pattern analysis; F02; F15; O32; 338.2; 339.94