Співвідношення релігії та моралі згідно із вченням Іммануїла Канта - Яремчук, Сергій (Видавництво Львівської політехніки, 2013)
У статті йдеться про особливості взаємозв’язку релігії та моралі згідно із вченням І. Канта. Простежено пріоритет моралі над іншими сферами людського дух. Доведено, що гарантією морального світопорядку є Бог. This article deals with the features of the corellation of religion and morality according to the teachings of Kant. The priority of morality over other areas of the human spirit is traced. The author proves that God is a guarantee of a moral world order.
The correlation of religion and morals in Kant’s teaching
Keywords: Бог; віра; мораль; релігія; Новий час; God; faith; morality; religion; Modern times