Каталітична активність ZrB2, NbB2, MoB2 в реакції епоксидування октену-1 - Макота, О. І.; Трач, Ю. Б.; Никипанчук, М. В.; Пиріг, І. Ю.; Макітра, Р. Г. (Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2003)
Досліджено епоксидування октену-1 гідропероксидом третбутилу в присутності ZrB2, NbB2, MoB2. Показано, що МоB2 є найефективнішим з дослідженої групи каталізаторів у цій реакції. The epoxidation of octene-1 by tert-butyl hydroperoxide in the presence of ZrB2, NbB2, MoB2 was investigated. It was shown that MoB2 is the most active in this reaction.