Стратегічне мислення як основа сучасного стратегічного планування - Тригоб’юк, С. С. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2008)
Зроблено огляд останніх досліджень стратегічного мислення, наведено основні особливості стратегічного мислення в контексті удосконалення процесу створення і реалізації стратегії та адаптування до динамічного непередбачуваного середовища. Досліджено суть, основні ознаки, складові стратегічного мислення, джерела його формування; проаналізовано основні якості, які має мати стратег для розвитку свого стратегічного мислення. The review of the last researches is done in relation to strategic thіnking, the basic features of strategic thіnking are resulted in the context of improvement of process of creation and realization of strategy and adaptation to the dynamic unforeseeable environment. Investigational essence, basic signs, the constituents of strategic thіnking, source of its formation are analysed basic qualities which a strategist must own for development of the strategic thіnking.