Дизайн інтер'єру Музею електрифікації Львівщини на вул. Мушака, 56 у м.Львові - Кулакевич, Дарія Олександрівна; Kulakevych, Dariia Oleksandrivna (Національний університет "Львівська політехніка", 2024)
Ця дипломна робота присвячена дизайну інтер'єру музею «Львівобленерго» у місті Львів. Метою проекту є створення сучасного, інтерактивного та освітнього простору, який поєднує історичну та технічну спадщину з естетично привабливим та функціональним дизайном. Для кращого розуміння концепції музею, у першому розділі розглянуто типи музеїв, їх особливості. В ході дослідження було з’ясовано що проектований музей належить до класу технічних. Також було розглянуто стилістику таких музеїв та їх ергономічні вимоги. У другому розділі проаналізовано аналоги технічних музеїв в Україні та за кордоном. Розглянуто найбільш поширені дизайнерські стилі які використані у інтер’єрах цих музеїв, їх концепцію, просторові рішення, інтерактивність, наповнення та доступність. Дослідження проводилось у вигляді порівняння представлених аналогів. У третьому розділі описано розроблений дизайн інтер’єру музею який сформовано на з опорою на естетику стилю модерн та адаптовано під потреби сучасного музейного простору. Також зазначені матеріали, кольорові палітри та авторські розробки. У останньому, четвертому, розділі сформована економічна складова, а саме, кошторис вартості проєкту.

This diploma project is dedicated to the interior design of the Lvivoblenergo Museum in the city of Lviv. The goal of the project is to create a modern, interactive, and educational space that combines historical and technical heritage with an aesthetically appealing and functionally efficient design. To better understand the museum’s concept, the first section explores the types of museums and their specific characteristics. During the research, it was determined that the designed museum belongs to the category of technical museums. The section also examines the stylistic and ergonomic features typical of this type of space. The second section analyzes analogues of technical museums in Ukraine and abroad. It reviews the most common interior design styles used in these museums, their conceptual foundations, spatial organization, interactivity, content, and accessibility. The research was conducted in the form of a comparative analysis of selected case studies. The third section describes the proposed museum interior design, which is based on the aesthetics of modern style and adapted to the needs of a contemporary exhibition environment. This section also presents the chosen materials, color palettes, and original design elements. The final, fourth section includes the economic aspect of the project, namely, the estimated cost of implementation.
Interior design of the Museum of Electrification of Lviv Region at 56 Mushaka St. in Lviv
Keywords: 6.022.03.03; музей; дизайн інтер’єру; електроенергія; інтерактивність; освітній простір; музей електрифікації; museum; interior design; electricity; interactivity; educational space; electrification museum