Аналогові структурно-функціональні схеми прецизійних широкодіапазонних подільників частоти гармонічних сигналів - Тимощук, П. В. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2009)
Запропоновано структурно-функціональні схеми аналогових подільників частоти гармонічних сигналів. Схеми є точними для довільних скінченних значень амплітуд і частот вхідних сигналів. Перетворення сигналів виконується лінійно, без спотворень амплітуди і частоти, тобто схеми не породжують гармонік. Подільники не потребують здійснення додаткового фільтрування вихідних сигналів. Structure-functional schemes of analog frequency dividers of harmonic signals are proposed. The schemes are precise for any finite values of amplitudes and frequencies of input signals. Signal transformation is fulfilled linearly without amplitude and frequency distortion, i.e. the schemes do not generate harmonics. Dividers do not require an additional filtering of output signals.
Keywords: структурно-функціональні схеми; фільтрування вихідних сигналів; structure-functional schemes; filtering of output signals