Основні принципи використання рівномірного квантування при цифроаналоговому та аналого-цифровому перетворенні сигналів - Паньків, Р. С. (Видавництво Національного університету “Львівська політехніка”, 2005)
Розглянуто особливості та переваги використання рівномірного квантування при цифроаналогових та аналого-цифрових перетвореннях з нерівномірною дискретизацією сигналів. Описані принципи використання рівномірного квантування при генерації вихідних сигналів. Показана можливість використання рівномірного квантування при здійсненні контролю параметрів вхідних синусоподібних сигналів.

Peculiarities and advantages of use uniform quantization at digit-to-analog or analog- to-digit conversion with irregular sampling of signals are considered in the paper. Principles of uniform quantization application at generation of output signals are described. Probability of using uniform quantization at control parameters of input sinusoidal signals are showed.
Keywords: 621.317