Дизайн інтер'єру коворкінгу логістичного центру у м.Львові, вул. Дорожна, 58 - Тарасюк, Олена Миколаївна; Tarasiuk, Olena Mykolaivna (Національний університет "Львівська політехніка", 2024)
Дипломна робота присвячена розробці дизайну інтер’єру коворкінгу, що функціонує в межах логістичного центру у місті Львові, але має незалежну організацію простору. Проєкт базується на концепції поєднання японських традицій мінімалізму та екологічного дизайну із сучасними підходами до організації коворкінг-просторів. У першому розділі досліджено стилістичні особливості японського дизайну: його історичне походження, основні принципи та вплив на сучасні інтер’єрні рішення. Окрему увагу приділено використанню екологічних матеріалів у японському стилі. Другий розділ містить аналіз специфіки дизайну коворкінгів у логістичних центрах. Досліджено концепцію коворкінг-просторів у сучасному світі, їх функціональне зонування, а також особливості організації незалежного коворкінгу в межах логістичного комплексу. Розглянуто нормативні вимоги до дизайну комерційних робочих просторів. У третьому розділі представлено концептуальне рішення дизайну 2 коворкінгу. Визначено стилістику інтер’єру, просторове зонування, використання природних матеріалів, екологічних рішень, освітлення, меблювання та ергономічні аспекти проєкту. Також розглянуто питання інклюзивності простору. Четвертий розділ присвячений економічному аналізу проєкту. Оцінено вартість реалізації дизайну, проведено аналіз використаних матеріалів з урахуванням їхньої вартості та екологічності.

This bachelor’s thesis is dedicated to the development of an interior design concept for a coworking space located within the Lviv Logistics Center, yet operating independently. The project integrates principles of Japanese minimalism and eco-friendly design to create a functional and aesthetically harmonious workspace. The first chapter explores the stylistic features of Japanese design, analyzing its historical origins, core principles, and influence on contemporary interiors. Special attention is given to the use of sustainable materials in Japanese-style interiors. The second chapter examines the specifics of coworking space design within logistics centers. It covers the modern coworking concept, functional zoning strategies, and the unique challenges of operating an independent coworking space within a logistics hub. Additionally, regulatory requirements for commercial workspace design are analyzed. The third chapter presents the conceptual design solution. It includes an analysis of the project site, stylistic and spatial organization, the use of natural and sustainable materials, lighting, furniture, and ergonomic considerations. Inclusivity aspects are also addressed. 4 The fourth chapter focuses on the economic aspects of the project, including cost estimation, material analysis, and the evaluation of their affordability and sustainability.
Interior design of a coworking space of a logistics center in Lviv, 58 Dorozhna St.
Keywords: 6.022.03.03; коворкінг; японський стиль; екологічний дизайн; мінімалізм; ергономіка; натуральні матеріали; coworking; Japanese style; eco-friendly design; minimalism; ergonomics; natural materials