Дизайн інтер'єру комунікаційних та допоміжних просторів педіатричного відділення Лікарні Святого Миколая першого медоб'єднання Львова для дітей, вул. Пилипа Орлика, 4 - Садовий, Роман Романович; Sadovyi, Roman Romanovych (Національний університет "Львівська політехніка", 2024)
Бакалаврська робота «Дизайн інтер’єру комунікаційних та допоміжних просторів педіатричного відділення Лікарні Святого Миколая» присвячена розробці функціонально-безпечного та емоційно сприятливого середовища для дітей, медичного персоналу і відвідувачів. Метою проєкту є поєднання нормати вних вимог (ДБН, ДСанПіН) із принципами ергономіки, інклюзивного та доказ ового дизайну, що забезпечить комфорт і швидке одужання маленьких пацієнтів. У першому розділі проаналізовано світовий и вітчизняний досвід організації педіатричних просторів, досліджено сучасні тенденції в кольорі, ма теріалах та інтерактивних рішеннях для підвищення психологічного комфорту дитини. Другий розділ містить обґрунтування основних принципів проєктування — комфорт, безпека, функціональність — і детальний аналіз нормативно-право вих вимог до приміщень сестринської, гардеробу, коридорів, шлюзу, оглядової, санвузлів (звичайного й для МГН), кімнат для чистого та брудного одягу. 2 У третьому розділі представлено авторську дизайнерську концепцію для кожного зі згаданих приміщень: вибір зносостійких екологічних матеріалів, кол ористичні рішення, схема освітлення, ергономіка меблів, інтерактивні та біофільні елементи. Четвертий розділ включає розрахунки експлуатаційних і матеріальних ви трат, кошторис меблів і оздоблення, а також економічне обґрунтування доцільн ості реалізації проєкту з точки зору інвестиційної та соціальної користі.

The bachelor's thesis “Interior design of communication and auxiliary spaces of the pediatric department of St. Nicholas Hospital” is dedicated to the development of a functionally safe and emotionally favorable environment for children, medical staff, and visitors. The goal of the project is to combine regulatory r equirements (DBN, DSanPiN) with the principles of ergonomics, inclusive and evide nce-based design to ensure the comfort and speedy recovery of young patients. The first section analyzes the international and domestic experience of in the organization of pediatric spaces, exploring current trends in color, materials, and interactive solutions to improve the psychological comfort of the child. The second section contains a justification of the basic design principles - comfort, safety, functionality - and a detailed analysis of the regulatory requirements for the p remises of the nursing room, wardrobe, corridors, gateway, examination room, bathro oms (regular and for MHN), rooms for clean and dirty clothes. The third section presents the author's design concept for each of these rooms: the choice of wear-resistant environmental materials, color solutions, lighting scheme, fu rniture ergonomics, interactive and 4 interactive and biophilic elements. The fourth section includes calculations of operating and material costs, estimates of furniture and decoration, as well as an economic justification for the feasibility of t he project in terms of investment and social benefits.
Interior design of the communication and auxiliary spaces of the pediatric department at St. Nicholas Hospital of the First Medical Association of Lviv for Children, 4 Pylypa Orlyka St.
Keywords: 6.022.03.03; інтер’єр педіатричного відділення; комунікаційні просто ри; допоміжні приміщення; ергономіка; інклюзивний дизайн; interior of the pediatric department; communication spaces; auxiliary p remises; ergonomics; inclusive design