Моделювання дисциплін обслуговування сукупності аналогових джерел системи - Івахів, О. В. (Видавництво Національного університету “Львівська політехніка”, 2001)
Досліджується активність сукупності джерел вимірювальної інформації, оцінюється похибка відновлення досліджуваного процесу, вимоги до пропускної здатності каналів зв’язку як функції від активності джерела, заданої точності відтворення, критеріїв оцінки похибки, властивостей досліджуваних процесів для вибраних дисциплін обслуговування. Measurement information totality sources activities, investigated process renovation error estimation, communication channel capacity demands as activity and needed renovation precision, different estimation ways and investigated processes properties function for choosing serving, types.