Аналіз європейських архітектурних аналогів театру С. Скарбека у Львові - Ямаш, Ю. В. (Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2000)
Розглянуто практичне вивчення театральної архітектури Франції, Голландії і Бельгії проектувальником і будівничім театру С. Скарбека у Львові Й.Зальцманом. Архітектурні концепції, покладені в основу розглянутих видовищних споруд, були використані при проектуванні львівського театру.