Планування індикаторів соціально-економічного розвитку підприємства - Тимощук, М. Р.; Фещур, Р. В. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2006)
Обґрунтовано вибір ефективного засобу індикативного планування соціально–економічного розвитку підприємства. На підставі аналізу наукових досліджень вітчизняних та зарубіжних авторів запропоновано використовувати з цією метою симультативну економетричну модель, яка дає змогу встановлювати числові значення таких індикаторів: обсяг виробництва продукції, валовий дохід від реалізації продукції, витрати на виробництво і збут продукції, прибуток, рівень витрат на соціальні заходи. Choice of effective means of indicative planning of enterprise social and economic development is substantiated in the article. On the base of foreign scientists’ researches the author suggests to apply simultative economic model to reach this objective. Simultative economic model enables to determine numeric values of the following indicators: volume of production, gross sales return, production and sales costs, profit, expenses on social measures.