Лев Семенович Виготський про віковий кризовий розвиток особистості - Поліщук, Валерій; Polishchuk, Valeryj (My University, 2018)
Присвячується пам’яті Л.С. Виготсь-кого (1896–1934). З’ясовуються потен-ційні можливості наукових уявлень ви-видатного вченого про вікові кризи у контексті різнопланового тлумачення сучасною психологічною наукою їх ролі у розвитку особистості.

The article is dedicated to the memory of L.S. Vygotsky (1896–1934). The potential of the prominent scholar’s scientific ideas about the age crises in the context of the diverse interpretations of their role in the personal development is investigated by modern psychological science.
Keywords: вікова криза; вікова періо-дизація; вікова класифікація; педологія; симптомокомплекс; age crises; age classification; age periodization; pedology; сomplex of symptoms