Нелінійні коливання рухомої струни - Вікович, І. А.; Висоцька, Х. А. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2004)
За допомогою асимптотичного методу нелінійної механіки визначено частоту і основний період нелінійних коливань струни, залежно від початкового натягу і швидкості її руху. By means of an asymptotic method of nonlinear mechanics it is defined frequency and a fundamental period of nonlinear oscillations of a string depending on an initial tension and a velocity of its driving.