Реконфігурована спеціалізована ЕОМ для промислових умов експлуатаці - Глухов, В. С.; Заїченко, Н. В.; Тупиця, А. В. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2001)
Описано реконфігуровану спеціалізовану ЕОМ для промислових умов експлуатації, яка була розроблена в результаті модернізації існуючої спеціалізованої обчислювальної системи (СОС). При модернізації було здійснено перехід на сучасну елементну базу реалізації процесорів, каналів і логічних схем, як наслідок - змінено операційну систему, базову систему вводу-виводу, функціональне програмне забезпечення. Для збільшення функціональної гнучкості і розширення сфери застосування ЕОМ запропоновано реалізацію реконфігурованих вузлів на базі програмованих логічних інтегральних схем (ПЛІС). Реконфігурації шляхом перепрограмування структур ПЛІС підлягають системний інтерфейс, лінії послідовних інтерфейсів і їх тип. The subject of this article is The Reconfigurable Dedicated Industrial Computer. The core of PC-compatible computer is Smart Module SM486PC-66 MHz (Digital Logic, Switzerland) with AMD ELAN400 microprocessor. The computer can work with one of two system buses - ISA or Q-Bus. It has 2 Profibus-DP channels and up to 7 reconfigurable RS-232/422/485 channels. The reconfigurable glue logic is realized on Xilinx FPGA XCS20-3-TQ144I. Computer’s dimensions are 170x200 mm, power consumption is 4 W (from single rower +5 V). Recommended temperature range is -0 °C to +85 °C.