Синтез нерегулярних оптимізованих кодів на ідеальних кільцевих в’ язанках - Різник, В.; Бандирська, О.; Скрибайло-Леськів, Д. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2006)
Показано можливість застосування нового класу комбінаторних числових моделей — "ідеальних кільцевих в’язанок” та їхніх графічних інтерпретацій для синтезу оптимальних нерегулярних імпульсних кодових сигналів за такими критеріями, як мінімізація рівня максимального бічного пелюстка функції автокореляції та мінімізація довжини кодової послідовності. Наведено приклади побудови таких сигналів на основі вище згаданих комбінаторних моделей. It is shown possibility for application new class of combinatorial numerical models, namely "Ideal Ring Bundles” and its graphics for synthesis of non-regular optimal pulse signals with respect to minimizing of low side lobe maximum of autocorrelation function and minimization of code sequencing length. There are given examples of constructing the signals, based on the underlying combinatorial models.