Вибір мальохвильових базових функцій для опрацювання одновимірних сигналів - Лагун, І. І.; Наконечний, А. Й. (Видавництво Львівської політехніки, 2014)
Наведено порівняльну характеристику двох критеріїв вибору оптимальної базової малохвильової функції: мінімального середньоквадратичного відхилення та ентропійного критерію. На основі згаданих критеріїв визначено оптимальні базові малохвильові функції та представлено результати проведених досліджень для визначення ефективності кожного з критеріїв під час реалізації алгоритмів стиснення сигналів. The comparative characteristics of two criteria for selecting the optimal wavelet basis functions: the minimum standard deviation and entropy criterion. Based on these criteria the optimal wavelet basis functions were determined. The results of the executed research to determine the effectiveness of the each criterion when implementing the algorithms for the signal's compression are presented.
Keywords: малохвильовий базис; материнська малохвильова функція; оптимальна малохвильова функція; вейвлет-перетворення; хвильове перетворення; basis wavelet; mother wavelet; optimal wavelet