Теоретичні аспекти функціонування громадських об’єднань в Україні - Шай, Роман; Shai, Roman; Шай, Роман (Видавництво Львівської політехніки, 2017)
Розглянуто проблеми функціонування такого інституту вітчизняного грома- дянського суспільства, як громадські об’єднання, оскільки вони тісно пов’язані з політичною системою суспільства та відіграють важливу роль у становленні демократії, захисті прав і свобод громадян.

The article is devoted the problems of functioning of such institute of domestic civil society as public associations, because they are the societies closely associated with the political system and play an important role in becoming of democracy, defence of rights and freedoms of citizens.

Рассмотрено проблемы функционирования такого института отечественного гражданского общества, как общественные объединения, поскольку они тесно связаны с политической системой общества и играют важную роль в становлении демократии, защите прав и свобод граждан.
Theoretical aspects of functioning of public associations are in Ukraine
Теоретические аспекты функционирования общественных объединений в Украине
Keywords: громадянське суспільство; громадські об’єднання; громадські організації; громадяни; держава; civil society; associations; NGOs; citizens; state; гражданское общество; общественные объединения; общественные организации; граждане; государство; 321; 06.07