Технологія формування і рекультивації відвалів розкривних порід на території передкарпатського сірконосного басейну - Панас, Р.; Маланчук, М. (Видавництво Львівської політехніки, 2010)
Проаналізовано схеми технології розроблення корисних копалин відкритим способом на території гірничорудних підприємств України і зарубіжних країн. Розкрито особливості відкритих розробок Передкарпатських родовищ сірки і формування відвалів розкривних порід з урахуванням місцевих природних умов і наявності гірничо-видобувної техніки. Звернута увага на необхідність рекультивації на відпрацьованих відвалах розкривних порід. Проанализированы схемы технологии разработки полезных ископаемых открытым способом на территории горнорудных предприятий Украины и зарубежных стран. Описаны особенности открытых разработок Предкарпатском месторождений серы и формирования отвалов вскрышных пород с учетом местных природных условий и наличия горно-добывающей техники. Обращено внимание на необходимость рекультивации на отработанных отвалах вскрышных пород.The paper analyzes the circuit technology open-pit mining method on a territory of the mining enterprises of Ukraine in foreign countries. The features of the opencast Carpathian sulfur deposits and the formation of overburden dumps, taking into account local environmental conditions and the availability of mining technology. Attention was drawn to the need for remediation at waste dumps of overburden.
Технология формирования и рекультивации отвалов вскрышных пород на территории Предкарпатского сероносного бассейна
Technology development and reclamation of overburden dumps rocks in Precarpathians of sulphur
Keywords: рекультивація; розкривні породи