Ідентифікація конкурентоспроможності економічного потенціалу підприємства - Кіндрацька, Г. І.; Коваль, Л. В.; Кулиняк, Ю. І. (Видавництво Львівської політехніки, 2012)
Досліджено сутність та взаємозв’язок між поняттями “економічний потенціал” та “конкурентний потенціал” підприємства, їх структуру. Запропоновано оцінювати конкурентоспроможність економічного потенціалу підприємства за одно- і багато- критеріальним методами. Проаналізовано еволюцію підходів до визначення місця конкурентного потенціалу в розробленні конкурентної стратегії підприємства. The essence and correlation between “economic potential” and “competitive potential” and their structure were investigated. It is proposed to evaluate enterprise economic potential competitiveness for single and multi-criteria methods. The evolution approaches determination of the competitive potential position in competitive business strategy development were analysed.
Competitiveness identification of the enterprise economic potential
Keywords: економічний потенціал; конкурентний потенціал; конкурентоспроможний потенціал; оцінка потенціалу; конкурентна стратегія підприємства; economic potential; competitive potential; competitiveness; evaluation of potential; the competitive strategy of the enterprise