Ітераційний метод розрахунку параметрів потоку на гребені водозливу - Поплавський, Д. М. (Видавництво Львівської політехніки, 2013)
Наведено ітераційний метод розрахунку параметрів потоку (глибинa, розподіл швидкості, епюри тиску та профіль вільної поверхні) на гребені водозливної греблі. Наведений метод ґрунтується на розширеному рівнянні Бернуллі. Подано зіставлення отриманих результатів з даними інших дослідників. This paper is presented the iteration method of flow parameters calculation (depth, of velocity and pressure distributions, free surface profile) on the crest of the spillway. The method is based on the extended Bernoulli equation. Comparison of the results with the data obtained by other researchers are supplied.
Keywords: ітераційний метод; критичний потік; гребінь водозливу; епюра тиску; профіль вільної поверхні; iteration method; critical flow; crest of the spillway; pressure distribution free surface profile