Niestandardowa dzialanosc bibliotek academickich w Polsce - Sabela, Agnieszka; Feret, Blazej (Видавництво Львівської політехніки, 2015)
Artykuł opisuje rezultaty badania ankietowego wykonanego w celu uzyskania informacji o niestandardowej działalności bibliotek polskich uczelni akademickich. Wyniki pokazują, że prawie wszystkie biblioteki prowadzą różnorodną działalność kulturalną, promocyjną i edukacyjną. Znacznie mniejszy procent angażuje się w nietypową działalność w obszarze tworzenia i utrzymania systemów informacji o nauce czy systemów dydaktycznych. The paper describes the results of a survey conducted in order to obtain information about non-standard activities in libraries of Polish academic institutions. The results show that almost all libraries are involved in diverse cultural, promotional and educational activities. A much smaller percentage engages in non-typical activities in the area of supporting the university in creating and maintaining current research information systems or teaching systems. У статті представлено результати анкетування і проведеного дослідження з метою аналізу інформації про нестандартну діяльність польських бібліотек ВНЗ. Результати показали, що практично усі бібліотеки здійснюють різноманітну культурну, рекламну і освітню діяльність. Значно менша кількість бібліотек займається нетиповою діяльністю у сфері створення і підтримки автоматизованих інформаційних систем у сфері науки або сучасних систем електронного навчання.
Нестандартна діяльність бібліотек вищих навчальних закладів Польщі
Non-standard activities in libraries of Polish academic institutions
Keywords: biblioteki akademickie; działalność pozabiblioteczna; academic libraries; non-typical activities; бібліотеки ВНЗ; нетипова бібліотечна діяльність