Теоретичні підходи до використання поняття діяльності у сфері реалізації правоохоронних функцій - Шай, Р. Я. (Видавництво Львівської політехніки, 2015)
Вирішуються проблеми використання поняття діяльності, яка є дуже різноплановою за своєю метою, предметом, об’єктом та умовами здійснення, що надає їй широкі можливості у чіткому розмежуванні певних юридичних понять. Саме тому видається надзвичайно актуальним розглянути основні теоретичні підходи до використання поняття діяльності у сфері реалізації державою правоохоронних функцій та визначити основні закономірності, що зумовлюють ефективне юридичне забезпечення процесу їх виконання уповноваженими органами та структурами. Статья посвящена решению проблем использования понятия деятельности, которая является очень разноплановой за своей целью, предметом, объектом и условиями осуществления, которое предоставляет ей широкие возможности в четком разграничении определенных юридических понятий. Именно поэтому кажется чрезвычайно актуальным рассмотреть основные теоретические подходы к использованию понятия деятельности в сфере реализации государством правоохранительных функций и определить основные закономерности, которые предопределяют эффективное юридическое обеспечение процесса их выполнения уполномоченными органами и структурами. The article is devoted a decision the problems of the use of concept of activity, which is very riznoplanovoy after the purpose, object, object and terms of realization which gives it wide possibilities in the clear differentiating of the defined legal notions. For this reason seems extraordinarily actual to consider the basic theoretical going near the use of concept of activity in the field of realization of law-enforcement functions the state and to define basic conformities to law, which predetermine the effective legal providing of process of their implementation the authorized organs and structures.
Теоретические подходы к использованию понятия деятельности в сфере реализации правоохранительных функций
The theoretical going is near the use of concept of activity in the field of realization of law-enforcement functions
Keywords: діяльність; правоохоронна функція; держава; правопорядок; юридичне забезпечення; державна безпека; деятельность; правоохранительная функция; государство; юридическое обеспечение; государственная безопасность; activity; law-enforcement function; state; law and order; legal providing; state security