Передумови урбаністичного розвитку Галичини наприкінці XVIII – початку XX ст. - Іваночко, У. І. (Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2002)
Висвітлено еволюцію урбанізаційного процесу, передумов містобудівельного розвитку регіону, містотворчих чинників з проявами їх впливів протягом австрійського періоду (1772–1918 рр.) й основні положення будівельного права.