Підприємство з виготовлення залізобетонних безнапірних труб великого діаметра для гідротехнічного та комунального будівництва продуктивністю 33,0 тис. м3 елементів у рік в м. Броди Львівської області - Гуцуляк, Олег Васильович; Hutsuliak, Oleh Vasylovych (Національний університет "Львівська політехніка", 2024)
Національний університет «Львівська політехніка» Кафедра будівельного виробництва Розширена анотація до бакалаврської кваліфікаційної роботи на тему : «Підприємство з виготовлення безнапірних труб великого діаметра для гідротехнічного та комунального будівництва продуктивністю 33,0 тис. м3 елементів в рік в м. Броди Львівської області» Студент групи БД-45 Гуцуляк О.В. Керівник теми БКР : асистент, к.т.н. Мельник А.Я. 2025 рік РОЗШИРЕНА АНОТАЦІЯ Розроблена бакалаврська кваліфікаційна робота (БКР) присвячена технології відцентрового центрифугування залізобетонних елементів кільцевого перерізу для виробництва безнапірних труб великого діаметра ( від 8000 до 1200 мм). В представленій БКР виконано всі необхідні розрахунки та описи технології потрібні в процесі розробки дипломної роботи‘ а саме 1) Вступна частина ; 2) Дані щодо розташування підприємства, що проектується; 3) Розрахунково-конструктивна частина; 4) Технологічно-організаційний розділ; 5) Економічна частина; 6) Охорона праці та навколишнього середовища; 7) Заключний висновок; 8) Література В розробленій БКР застосована технологія виготовлення високонепроникних труб великого діаметра, які забезпечують водонепроникність бетону виробів не менше класу W8. В БКР виконано добір робочого складу для водонепроникних безнапірних труб великого діаметра для серійного виготовлення залізобетонних тонкостінних елементів кільцевого перерізу. В роботі застосовано наступні літературні джерела: 1.А.В.Голубничий. Виробнича база будівництва: Навчальний посібник.-К.: КНУБА, 2002.-228с. 2.Гоц В.І. Бетони і будівельні розчини: Підручник.-К.:ТОВ УВПК,, ЕксОБ’’,К: КНУБА, 2003.-472 с. 3.Довбенко В. Формування ринкового середовища в будівельному комплексі// Економіка України.-1997,№7.-С.45-47 4.Кривенко П.В.,Пушкарьова, К.К.,Барановський В.Б. та ін. Будівельне матеріалознавство: Підручник.-К.: ТОВ УВПК,, ЕксОБ’’,К: КНУБА, 2004.-704с. 5. Кривенко П.В.,Пушкарьова, Кочевих М.О. Заповнювачі до бетонів: Підручник-К.: ФАДА ЛТД, 2001.-399с. 6.ДБН В.2.5-28-2006.Природне і штучне освітлення.

EXTENDED ABSTRACT The developed bachelor’s qualification thesis (BQT) is dedicated to the technology of centrifugal spinning of reinforced concrete elements with an annular cross-section for the production of non-pressure pipes of large diameter (from 800 to 1200 mm). The presented BQT includes all necessary calculations and descriptions of the technology required in the process of developing the thesis, namely: 1) Introductory section; 2) Data on the location of the designed enterprise; 3) Calculation and design section; 4) Technological and organizational section; 5) Economic section; 6) Occupational safety and environmental protection; 7) Concluding remarks; 8)
An enterprise for the production of large-diameter reinforced concrete non-pressure pipes for hydraulic and municipal construction with a capacity of 33,000 m3 of elements per year in Brody city, Lviv region
Keywords: 6.192.00.00