Оптичні спектри поліаніліну в середовищах з різним водневим покажчиком - Глушик, І. П.; Стахіра, П. Й.; Аксіментьєва, О. І.; Микитюк, З. М.; Фечан, А. В.; Черпак, В. В.; Glushyk, I. P.; Stakhira, P. Y.; Aksimentyeva, O. I.; Mikityuk, Z. M.; Fechan, A. V.; Cherpak, V. V. (Видавництво Національного університету “Львівська політехніка”, 2005)
Вивчено можливість використання поліаніліну як чутливого елемента для сенсора pH з оптичним каналом передачі інформації. Згідно з оптичною спектроскопією показано, що максимальна чутливість поліаніліну до дії рН проявляється в області 750 нм.

The possibility of polyaniline using as sensitive element of pH sensors with an optical information transition channel are studied. In paper are shown that the polyaniline is most sensitive to pH action on 750 nm, due to optical spectroscopy data.
The optical spectra of polyaniline in the environments with different ph index
Keywords: 535.394; 539.233; 541.183