Навчання бібліотекарів основним засадам збереження фондів (з досвіду Національної Бібліотеки у Варшаві) - Романів, Уляна Степанівна (Видавництво Львівської політехніки, 2012)
У статті розглянуто напрямки навчання польських бібліотекарів за програмою “Консерваторська профілактика бібліотечних фондів”, організованою і проведеною Національною Бібліотекою у Варшаві. Розглянуто основні засади збереження книжкових фондів. The article “The Basic principles of Collection Preservation Training for Librarians (the Experience of National Library in Warsaw)”, written by U. Romaniv, reviews directions of teaching Polish librarians due to The Conservatory Prevention of library funds program. This program is organized and conducted by the National Library in Warsaw.
Keywords: навчання; реставрація; консервація; збереження; фонди; бібліотека; education; restoration; conservation; preservation funds; library