Інформаційно-психологічна агресія та її руйнівні наслідки у порушенні прав людини - Токарська, А. С. (Видавництво Львівської політехніки, 2015)
Розглянуто проблеми руйнівних процесів інформаційно-психологічної агресії проти мирного населення, скеровані на розбалансування морально-ціннісних орієнтирів. Розглянуто необхідність розв’язання фундаментальних проблем, що стримують відбудову ефективного правопорядку в додержанні прав і свобод людини і засобами інформаційно- комунікативної сфери і, зокрема, правової комунікації як однієї із галузевих різновидів інформаційно-комунікативної системи. Рассмотрены проблемы разрушительных процессов информационно-психологической агрессии против мирного населения, направленные на разбалансирование морально-ценностных ориентиров. Рассмотрена необходимость решения фундаментальных проблем, сдерживающих восстановление эффективного правопорядка в соблюдении прав и свобод человека и средствами информационно-коммуникативной сферы и, в частности, правовой коммуникации как одной из отраслевых разновидностей информационно-коммуникативной системы. Problems of destructive processes of informational-psychological aggression against civilians, aimed at deregulation of moral values, are considered in the article. The need to solve the fundamental problems that hinder the effective restoration of order in the observance of human rights by the means of informational and communication sector and, in particular, legal communication as one of the varieties of industrial informational-communication systems is described.
Право защиты человека и гражданина от информационно-психологической агрессии и войны
The right of a human and a citizen for protection against informational-psychological aggressive war
Keywords: інформаційно-психологічна агресія; розбалансування морально-ціннісних орієнтирів; правопорядок; правова комунікація; криза; інформаційна війна; информационно-психологическая агрессия; разбалансировка морально-ценностных ориентиров; правопорядок; правовая коммуникация; кризис; информационная война; informational-psychological aggression; deregulation of moral values; the rule of law; legal communication; crisis; information war