Інгібоване поліуретанове покриття для захисту магістральних трубопроводів - Гуменецький, В. В.; Зінь, І. М.; Гуменецький, Т. В. (Видавництво Львівської політехніки, 2012)
Виявлене суттєве гальмування корозії на сталі в районі наскрізного дефекту поліуретанового покриття, інгібованого сумішшю фосфату цинку і мармурового порошку, що проявляється в збільшенні опору переносу заряду та зменшенні ємності подвійного шару. Фосфат/мармурова суміш зменшує підплівкову корозію та забезпечує адгезійну стабільність покриття на ділянках зварних стиків металоконструкцій магістральних трубопроводів. Выявлено существенное торможение коррозии стали в районе сквозного дефекта полиуретанового покрытия, ингибированного смесью фосфата цинка и мраморного порошка, которое проявляется в увеличении сопротивления переноса заряда и уменьшении емкости двойного слоя. Фосфат/мраморная смесь уменьшает подпленочную коррозию и обеспечивает адгезионную стабильность покрытия на участках сварных стыков металлоконструкций магистральных трубопроводов. It was revealed a strong steel corrosion inhibition in the vicinity of through defect in polyurethane coating by double layer capacitance reduction. The phosphate/marble blend is promising for reducing of under film corrosion and composition of zinc phosphate and marble powder. The effect consists in increase of steel charge transfer resistance and improving of coating adhesion stability on pipeline steel.
Ингибированное полиуретановое покрытие для защиты магистральных трубопроводов
Nhibited polyurethane coating for protection of main pipelines
Keywords: корозія; сталь; фосфат цинку; мармуровий порошок; інгібітори; пігменти; поліуретанове покриття; коррозия; сталь; фосфат цинка; мармуровый порошок; ингибиторы; пигменты; полиуретановое покрытие; corrosion; steel; zinc phosphate; marble powder; inhibiting pigment; polyurethane coating