Динамічна та математична моделі гідроімпульсного пристрою для деформаційного зміцнення деталей з вбудованим генератором імпульсів тиску - Обертюх, Р. Р.; Слабкий, А. В.; Чернійко, В. В. (Видавництво Львівської політехніки, 2014)
Розглянуто структурно-розрахункову схему гідроімпульсного пристрою для деформаційного зміцнення деталей з вбудованим генератором імпульсів тиску. На основі структурної схеми і циклограми робочого циклу пристрою розроблені його динамічна і математична моделі, в яких гідравлічна ланка представлена в’язко-пружною моделлю робочої рідини (енергоносія), складеної з безінерцийних пружного і дисипативного елементів (тіло Кельвіна-Фохта). The article studies the structural design scheme of hydro-impulse device for strain hardening parts with a built-in pressure pulse generator. Based on the structural scheme and the timeline duty cycle device, dynamic and mathematical models are developed. In these models a hydraulic section is represented by a visco-elastic fluid model (energy source), composed of instantaneous elastic and dissipative elements (Kelvin-Voigt material).
Keywords: гідроімпульсний пристрій; деформаційне зміцнення; генератор імпульсів тиску; гідравлічний привод; математична модель; hydro-impulse device; strain hardening; pressure pulse generator; hydraulic drive; mathematical model